Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa rybna 20100825022.jpg
Zupa rybna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Zupa rybna

Warta spróbowania.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • masło, 2 łyżk.
  • śmietana, 0.5 szkl.
  • cebula, 1 szt.
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżk.
  • ryba, 1 szt.
  • seler korzeniowy, 0.5 szt.
  • por, 1 szt.
  • pietruszka, 2 szt.
  • marchew, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę, pora, cebulę i selera drobno kroimy. Zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy wywar - do czasu aż nabierze przyjemnego, warzywnego smaku - około 45 min. Po tym czasie, do gotującego wywaru dodajemy rybę - oczyszczoną, bez głowy i ogona. Najlepszy do tej zupy jest szczupak lub lin - ja w ten użyłam sandacza. Gotujemy około 20-25 min ponieważ ryba gotuje się dosyć szybko a w tym czasie nie rozgotuje się. Po tym czasie wyjmujemy ostrożnie rybę i oddzielamy mięso od skóry, kręgosłupa, pozbywamy się też ości. W między czasie dodajemy do zupy koncentrat pomidorowy, dwie łyżki masła (ważne) i zahartowaną dobrą śmietanę. Wkładamy kawałki mięsa i zagotowujemy. Można posypać pietruszką.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650