Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Marynata grilowa do ryb

Marynujemy rybę lub kawałki ryby przez kilka godzin.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
Składniki:
  • natka pietruszki, 3 łyżk.
  • oliwa z oliwek, 0.5 szkl.
  • sok z cytryny, 20 ml
  • białe wino, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Pół szklanki wina białego mieszamy z ćwierć szklanki soku z cytryny oraz pół szklanki oliwy z oliwek. Do tego dodajemy drobno posiekaną pietruszkę 3 łyżki. Podczas pieczenia dobrze jest smarować rybę marynatą.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650