|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Pieczeń ze schabuPyszna pieczeń na niedzielny obiad.
Składniki:
Sposób przygotowaniaPolać brytfankę oliwą najlepiej czosnkową. Ułożyć cebulę pokrojoną w grube krążki ze skórką (dla ciemnego sosu), liście laurowe i lekko zgnieciony czosnek. Na to układamy natarty solą schab. Łączymy oliwę z pieprzem i połamanymi liśćmi laurowymi i polewamy schab. Do brytfanki dodajemy kawałek żeberka z kością (dla aromatu), zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 h. Po upieczeniu pokroić pieczeń na plastry. Sos przecedzić, postawić na ogniu, dodać wodę i wino. Zagotować i polać mięso. Podawać z ziemniakami lub ryżem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|