Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Baranina marynowana wędzona

Ważne, żęby marynata była dobrze zasolona

Składniki:
  • baranina , 7 kg
  •  
Sposób przygotowania

Baraninę (górkę, mostek, karkówkę, łopatkę) zamarynować w taki sam sposób jak udziec, następnie włożyć do żołądka baraniego, starannie oczyszczonego z tłuszczu i zasolonego, ścisło go wypełniając. Żołądek zaszyć, obsuszać 1 dzień na powietrzu i wędzić 10 dni w gęstym zimnym dymie. Po uwędzeniu ponownie ob­suszyć i przechowywać w zimnym, przewiewnym ciemnym miejscu. Spożywać po ugotowaniu — na gorąco. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650