Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Cebula nadziewana ryżem

Warto spróbować

Składniki:
  • cebula, 1 kg
  • suszony grzyb, 3 ml
  • ryż , 10 dag
  • jajka, 3 szt.
  • tłuszcz, 10 dag
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 125 ml
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Suszone grzyby albo świeże umyć, udusić, posiekać. Ugotować ryż, wymieszać -z grzybkami, dodać jaja, sól, pieprz do smaku. Cebule jednakowej wielkości obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej wody, obgotować, odsączyć i wydrążyć środki. Napełnić je nadzieniem z ryżu. Napełnione cebule ułożyć w płaskim rondlu lub prodiżu i zalać sosem. Tłuszcz lekko zarumienić z mąką, rozprowadzić wywarem z grzybów, zagotować, wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650