Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Grzyby suszone jak świeże

Nazwa dosyć oryginalna

Składniki:
  • suszony grzyb, 10 dag
  • mleko 2,0 % , 0.25 l
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 5 dag
  • śmietana, 0.2 l
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby krajane i suszone na słońcu można w zimie używać na jarzynę, podając je jak świeże. Należy je sparzyć na kilka godzin wodą, wycisnąć mocno i powtórzywszy to parę razy, zalać mlekiem na 6 godz. Postawić w ciepłym miejscu, a gdy lekko wsiąknie, dusić jak świeże z masłem i śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650