Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Marchew oprószana

Podawać jako dodatek do mięsa lub omletu albo z grzankami

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • koperek, 1 łyżk.
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 1 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • marchew, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Marchew wyszorować szczoteczką, opłukać, oskrobać, zetrzeć na tarce do warzyw o dużych otworach. Zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier; tłuszcz (l dkg), ugotować pod przykryciem, Odsunąć na bok płyty, oprószyć mąką, wymieszać, zagotować. Połączyć z resztą tłuszczu, wyłożyć na półmisek, posypać siekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650