|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Budyń kakaowyBudyń można podawać ze słodkimi sosami, np. waniliowym lub szodonowym, albo z sokiem owocowym. Składniki:
Sposób przygotowaniaFormę budyniową lub rondelek z dopasowaną pokrywką wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką. Nastawić wodę w rondlu z dopasowaną pokrywką. Kakao wymieszać z częścią cukru, rozprowadzić w gorącym mleku. Masło utrzeć z żółtkami dodając stopniowo cukier i kakao. Białka ubić na sztywną pianę, mąkę przesiać, orzechy drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodać soli do smaku, masę przełożyć do formy, przykryć, wstawić do wrzącej wody i gotować 45 min. Ugotowany budyń wyłożyć na okrągły, podgrzany półmisek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|