Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Budyń z serem budyń z serem.jpg
Budyń z serem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Budyń z serem

Budyń posypać cukrem pudrem lub polać owocowym sosem.

Składniki:
  • cukier wanilinowy, 1 łyżecz.
  • margaryna, 2 dag
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • bułka tarta , 2 dag
  • cukier puder, 12 dag
  • jajka, 4 szt.
  • masło, 5 dag
  • ser biały, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Formę budyniową lub rondelek z dopasowaną pokrywką wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką. Nastawić wodę w rondlu z dopasowaną pokrywą. Ser przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć w misce, dodając stopniowo ser, a następnie żółtka utarte z cukrem, skórkę otartą z cytryny, tartą bułkę, pianę z białek. Wszystkie składniki lekko wymieszać. Masę budyniową włożyć do przygotowanej formy, przykryć, wstawić do naczynia z wrzącą wodą i gotować 45 min. Ugotowany budyń lekko przestudzić, okroić nożem brzegi i wy­łożyć na podłożony pod formę okrągły, ogrzany półmisek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650