|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Suflet kawowyUpieczony suflet podawać na gorąco, posypany cukrem pudrem. Składniki:
Sposób przygotowaniaZ kawy i małej ilości gorącej wody (pół szklanki) przygotować napar, przecedzić przez sitko. Żółtka utrzeć z częścią cukru na parze. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić małą ilością (4 łyżki) zimnej wody. Napar z kawy i zawiesinę mąki ziemniaczanej z wodą dodać do utartych i podgrzanych żółtek, ubijać masę do zgęstnienia. Z białek ubić pianę z pozostałym cukrem, ostrożnie wymieszać z masą na suflet, wyłożyć na ogniotrwały półmisek wysmarowany masłem, zapiec w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|