|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Mleczko kawoweOstudzone mleczko podawać w tych samych naczyniach lub delikatnie podważając nożem przełożyć do kompotierek. Składniki:
Sposób przygotowaniaZmieloną kawę zaparzyć wrzącą wodą (1/3 szklanki), przecedzić Mleko zagotować, ostudzić, połączyć z naparem kawy. Jaja umyć wybić do miski, utrzeć z cukrem, dodać do mleka z kawą, wy mieszać, wlać do filiżanek lub kubków. Kubki nakryć, wstawi do płaskiego rondla lub brytfanki wypełnionej gorącą wodą do 3/4 ich wysokości, przykryć pokrywą, wstawić do średnio gorącego piekarnika. Rondel można także ustawić na płycie kuchennej i podgrzewać do ścięcia się mleczka. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|