Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Mus z dżemu (przeceiru owocowego)

Przed po­daniem przybrać biszkoptami oraz owocami.

Składniki:
  • dżem, 15 dag
  • cukier, 2 dag
  • białka, 3 szt.
  • żelatyna, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Białka z dodatkiem cukru ubić na sztywną pianę. Do roztartego dżemu dodawać stopniowo ubitą pianę i żelatynę, stale ubijając. Gotowy mus ułożyć w piramidkę na półmisku lub w salaterce, przybrać świeżymi owocami lub konfiturami, oziębić.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650