Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Galaretka cytrynowa (pomarańczowa) galaretka pomarańczowa - cytrynowa.jpg
Galaretka cytrynowa (pomarańczowa)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Galaretka cytrynowa (pomarańczowa)

Galaretkę można podać z bitą śmietaną i plasterkiem cytryny.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • żelatyna, 2 dag
  • cytryna, 2 szt.
  • cukier, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cytryny dokładnie umyć, osuszyć, otrzeć żółtą skórkę na tarce, zalać ją wrzącą wodą (3 szklanki), dodać cukier, zagotować. Cytryny przekrajać na połówki, dokładnie wycisnąć z nich sok, połączyć z syropem. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować, dodać do syropu, dokładnie wymieszać. Płyn na galaretkę przelać do salaterki lub kompotierek, zastudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650