Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kasza jaglana ze śmietaną

Podawać śmietanką albo polać słodkim sosem.

Składniki:
  • kasza jaglana , 15 dag
  • mleko, 1.5 szkl.
  • cukier, 8 dag
  • masło, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 12 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować, dodać cukier i masło, posolić. Kaszę opłuka połączyć z gorącym mlekiem, przykryć, ugotować. Śmietankę wy mieszać z cukrem pudrem, wlać do dzbanuszka. Gorącą lub ostudzoną kaszę wyłożyć na półmisek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650