Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel karmelowy

Mo­żna podawać z mleczkiem waniliowym albo przybrany dżemem, konfiturami lub bitą śmietaną.

Składniki:
  • mleko, 3 szkl.
  • cukier, 10 dag
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować z cukrem (1/3 szklanki pozostawić). Z cukru przygotować karmel, rozpuścić we wrzącej wodzie (1/4 szklanki) dodać do zagotowanego mleka. Pozostałe zimne mleko rozmieszać z mąką ziemniaczaną, wlać do gorącego mleka, dokładnie mieszając zagotować. Gorący kisiel przelać do salaterki lub kompotierek, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650