Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kwas żurawinowy

Kwas można używać po 3 dniach.

Składniki:
  • żurawina, 1 kg
  • woda, 4 l
  • cukier, 35 dag
  • drożdże, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żurawiny przebrać, opłukać, włożyć do garnka, zmiażdżyć, zalać wodą gotować 10 minut. Przecedzić przez sito lub muślin, dodać cukier i mieszać, aby się zupełnie rozpuścił. Ostudzić, dodać rozpuszczone w cukrze drożdże, dobrze wymieszać, zlać do butelki, zakorkować i wynieść do ciemnego, chłodnego miejsca. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650