Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Jajecznica białostocka

Dobra na początek dnia.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
Składniki:
  • jajka, 7 szt.
  • świeży grzyb, 20 dag
  • masło, 5 dag
  • cebula, 1 szt.
  • słonina, 5 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • mleko 2,0 % , 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokrajać w paski i udusić na maśle z drobno posiekaną cebulą i słoniną. Gdy są gotowe, wlać rozbite lekko widelcem jaja z dodatkiem mleka i ogrzewać mieszając, aż jajecznica odpowiednio stężeje. Posypać drobno posiekaną pietruszką. Podawać z odsmażonymi ziemniakami i zieloną sałatą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650