Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Salcefia z wody (szparag zimowy)

Podawać jako dodatek do mięsa lub z sosami.

Składniki:
  • masło, 80 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • ocet, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Salcefię — grube korzonki — wyszorować, opłukać, oskrobać, wrzucać do wody zakwaszonej octem. Zalać wrzącą, osoloną i lekko ocukrzoną wodą, gotować do miękkości pod przykryciem na silnym ogniu, odcedzić, osaczyć. Wyłożyć na salaterkę, polać stopionym masłem, zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. Salcefię można zapiekać lub używać do przyrządzania sałatek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650