Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Zapiekanka w prodiżu z resztek wędlin lub mięsa

Taka "wyrzuceniówka"

Składniki:
  • makaron , 30 dag
  • szynka, 20 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • mleko 2,0 % , 0.25 l
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • ser żółty, 5 dag
  • papryka czerwona, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Makaron ugotować, przelać ciepłą wodą i wymieszać z połową ilości tłuszczu oraz wędliną pokrajaną w kostkę. Prodiż wysmarować resztką tłuszczu. Włożyć makaron wymieszany z wędliną, posypać papryką, wygładzić powierzchnię i posypać tartym żółtym serem, położyć kilka wiórków masła i zalać mlekiem rozkłóconym z jajkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650