Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Ziemniaki puree kolorowe

Na półmisku lub w salaterce uło­żyć ozdobnie piramidę złożoną z ziemniaków o różnym zabar­wieniu.

Składniki:
  • ziemniak, 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • mleko, 0.5 szkl.
  • masło, 4 dag
  • żółtka, 2 szt.
  • szpinak , 20 dag
  • koncentrat pomidorowy, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane i odparowane ziemniaki przecisnąć przez specjalną maszynkę lub starannie utłuc, dodać wrzące mleko i surowe masło, utrzeć na pulchną masę. Po­dzielić na trzy części. Każdą część wymieszać z innym dodatkiem: z żółtkiem; z ugotowanym, odciśniętym i przetartym szpinakiem; z koncentratem pomidorowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650