Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka ze szpinakiem

Sałatke przybrać plasterkami pomidora.

Składniki:
  • szpinak , 1 kg
  • olej, 3 dag
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • pomidor, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młody szpinak włożyć do wrzącej, osolonej wody, obgotować, bez przykrycia, osaczyć na cedzaku przyciskając łyżką. Po całkowitym ostudzeniu włożyć ostrożnie salaterkę lub półmisek, aby zachować kształt cedzaka, ostrym dużym nożem podzielić promieniście na części, skropić kwasem, polać olejem przyprawionym solą i cukrem i rozrzedzonymi dwiema łyżkami wody. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650