Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z papryki i jabłka

Posypać siekaną nacią pietruszki

Składniki:
  • papryka, 35 dag
  • cebula, 10 dag
  • pomidor, 25 dag
  • koncentrat pomidorowy, 2 dag
  • olej, 2 dag
  • jabłko, 20 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Paprykę pokrajać w paski, cebulę w drobną kostkę, pomidory (bez skórki) w grubsze słupki. Olej rozgrzać, podsmażyć na ni cebulę nie rumieniąc, dodać pokrajaną paprykę, podlać trochę wody i dusić. Do miękkiej papryki dodać pomidory lub końce trat pomidorowy i dusić dalej. Po ostudzeniu wymieszać z jabłkami startymi na tarce o dużych otworach, przyprawić solą, cukrem i kwasem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650