Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z selerów naciowych

Selery możemy łączyć również z innymi warzywami

Składniki:
  • sos majonezowy, 10 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • seler naciowy , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ogonki selerów odciąć od korzeni i większych liści, umyć, przekrajać wzdłuż (kardy obciągnąć ze skóry jak rabarbar), włożyć do lekko zakwaszonej wody, aby nie ściemniały. Opłukać, po­krajać na kawałki długości 5 cm, włożyć do wrzącej, osolonej i lekko ocukrzonej wody. Po ugotowaniu odcedzić, oziębić, wy­łożyć na półmisek układając jeden kawałek obok drugiego. Za­lać sosem majonezowym lub innym dowolnie wybranym. Selery naciowe i kardy można łączyć z innymi gotowanymi i su­rowymi warzywami, np. z zielonym groszkiem, brokułami lub kalafiorem, surowymi pomidorami, papryką, ogórkami świeżymi lub kwaszonymi, marchwią i sałatą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650