Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pulpety CIMG3788.JPG
Pulpety
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Pulpety

Podawać z warzywami i tłuczonymi ziemniaczkami.

Składniki:
  • mąka , 2 szt.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • bułka tarta , 4 dag
  • jajka, 50 dag
  • mielone mięso, 3 łyżk.
  • suszony majeranek, 2 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso mielone (najlepiej zmielona łopatka wieprzowa) wymieszać z majerankiem oraz tartą bułką, dodać łyżkę posiekanej naci pietruszki, przyprawić solą i pieprzem. Zeszklić cebulę dodać do masy. Wyrobić, uformować z kuleczki, obtoczyć w mące, podsmażyć na oliwie. Przykryć i poddusić do miękkości (pod naciskiem noża nie mogą puszczać mętnego soku). Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650