Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z ziemniaków i fasoli ( fasolki szparagowej)

Do sałatki można wykorzystać olej z konserw rybnych.

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • musztarda, 5 dag
  • śmietana, 15 dag
  • olej, 5 dag
  • cebula, 10 dag
  • ogórek kwaszony, 10 dag
  • jabłko, 10 dag
  • fasola szparagowa, 25 dag
  • ziemniak, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki oraz jabłka, ogórki i cebulę pokrajać w kostkę, skropić kwasem, połączyć z ugotowaną i odcedzoną fasolkę perłówkę lub fasolką szparagową pokrajaną na 2-centymetrowe kawałki. Olej lub śmietanę rozetrzeć z musztardą, przyprawić solą i krem i wymieszać z pozostałymi składnikami. Po wierzchu posypać siekanym szczypiorkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650