Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka włoska

Przybrać czą­stkami jaja ugotowanego na twardo, zieleniną i warzywami wcho­dzącymi w skład sałatki.

Składniki:
  • seler, 30 dag
  • marchew, 10 dag
  • pietruszka, 10 dag
  • ziemniak, 25 dag
  • jabłko, 15 dag
  • ogórek kwaszony, 25 dag
  • fasola szparagowa, 15 dag
  • jajka, 2 szt.
  • sos majonezowy, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowaną zieloną fasolkę szparagową pokrajać na 2-centymetrowe kawałki, papryki pokrajać w paseczki, pozostałe warzywa w słupki lub kostkę. Olej rozetrzeć z musztardą, przyprawić solą, cukrem i kwasem dodać drobno posiekany koperek lub szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650