Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Fasola po myśliwsku

Podawać, jako samodzielne danie lub z ziemniakami.

Składniki:
  • fasola biała, 40 dag
  • mąka , 2 dag
  • smalec, 3 dag
  • cebula, 5 dag
  • wywar, 1 szkl.
  • szynka, 7 dag
  • kiełbasa, 10 dag
  • suszony grzyb, 1.5 dag
  • koncentrat pomidorowy, 3 dag
  • musztarda, 2 dag
  • czerwone wino, 2 łyżk.
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • jałowiec, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę ugotować. Z tłuszczu i mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę rozprowadzić ją wywarem z kości i włoszczyzny (z zupy), zagotować. Szynkę i kiełbasę pokrajać w paski i podsmażyć z poszatkowaną cebulą. Grzyby umyć, ugotować, miękkie pokrajać w paski Wszystkie składniki dodać do zasmażki, zagotować, doprawić przy prawami do smaku. Na końcu dodać sok z cytryny i wino, po łączyć z fasolą, zagotować.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650