Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Fasola w sosie szarym

Podawać z kiełbasą lub jajami, z zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • karmel, 1 łyżecz.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • fasola biała, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę ugotować. Drobno pokrajaną cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, zrumienić na jasnozłoty kolor. Zasmażkę rozprowa­dzić ostudzonym wywarem z fasoli, wymieszać z fasolą, zagotować. Przyprawić solą, cukrem i kwaskiem do smaku, zabarwić rozpuszczonym karmelem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650