|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Kotletyy z pęczakuDo masy pęczakowej można również dodać zmieloną włoszczyznę pozostałą z gotowania wywaru lub okrawki mięsa. Składniki:
Sposób przygotowaniaPęczak opłukać, włożyć do wrzącej wody (4 szklanki), ugotować pod przykryciem na wolnym ogniu, często mieszając. Ostudzoną kaszę zemleć w maszynce. Cebulę pokrajać w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Kaszę utrzeć starannie z cebulą i jajami, dodać zieleninę, sól, pieprz oraz rozpuszczona w łyżce wrzącej wody kostkę rosołu z drobiu. Formować okrągłe kotlety, obtaczać w tartej bułce, usmażyć na złoty kolor Podawać z surówkami warzywnymi oraz z sosem grzybowym pomidorowym lub koperkowym. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|