|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Kotlety z kaszy mannyPodawać z surówkami z warzyw, z sosem koperkowym, grzybowym lub pomidorowym. Składniki:
Sposób przygotowaniaZagotować wodę (3 szklanki) i rozpuścić w niej kostkę rosołu z drobiu. Wsypywać kaszę do wrzącego rosołu uważając, aby nie powstały grudki, zagotować i przetrzymać pod przykryciem na wolnym ogniu, często mieszając. Ugotowaną kaszę wyłożyć na miskę i ostudzić. Następnie wbić jaja, dodać 2 dkg tłuszczu, zieleninę, starty ser i sól, wymieszać. Formować okrągłe kotlety, obtaczać w tartej bułce, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|