|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Kotlety z kaszy jaglanej z seleremPodawać z sosem pomidorowym i surówką warzywną. Składniki:
Sposób przygotowaniaWłoszczyznę umyć, obrać, opłukać, pokrajać, włożyć do wrzącej wody i ugotować. Selery umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kaszę opłukać w gorącej wodzie, zalać wrzącym wywarem z włoszczyzny (2 szklanki), dodać selery, tłuszcz i sól; ugotować. Pzygotować cebulę, 2 jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać. Do przestudzonej kaszy dodać posiekany koperek, cebulę, rozmieszane jajo, sól i pieprz; wymieszać i dodać posiekane jaja. Z tak przygotowanej masy formować kotlety panierować i smażyć. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|