Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z kaszy jaglanej z selerem

Podawać z sosem pomidorowym i surówką warzywną.

Składniki:
  • kasza jaglana , 25 dag
  • seler, 35 dag
  • wywar z włoszczyzny, 2 szkl.
  • marchew, 5 dag
  • natka pietruszki, 3 dag
  • por, 3 dag
  • cebula, 6 dag
  • smalec, 2 dag
  • masło, 2 dag
  • jajka, 4 szt.
  • koper, 2 łyżk.
  • bułka tarta , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, pokrajać, włożyć do wrzącej wody i ugotować. Selery umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kaszę opłukać w gorącej wodzie, zalać wrzą­cym wywarem z włoszczyzny (2 szklanki), dodać selery, tłuszcz i sól; ugotować. Pzygotować cebulę, 2 jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać. Do przestudzonej kaszy dodać posiekany koperek, cebulę, rozmieszane jajo, sól i pieprz; wymieszać i dodać posiekane jaja. Z tak przygotowanej masy formować kotlety panierować i smażyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650