Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Budyń z ryżu i kapusty włoskiej

Można gotowac lub piec

Składniki:
  • ryż , 50 dag
  • jajka, 7 szt.
  • kapusta włoska, 1.5 kg
  • masło, 5 dag
  • gałka muszkatołowa, 0.5 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 1 dag
  • tłuszcz, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować formę. Ryż ugotować, kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, włożyć do naczynia i ugotować w małej ilości wody bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu. Do utartych żółtek dodać ryż, kapustę, gałkę, a na końcu — ubitą pianę; wymieszać, Włożyć do formy i gotować około 45 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650