Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Budyń z ryżu z rodzynkami Budyń z ryżu z rodzynkami.jpg
Budyń z ryżu z rodzynkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Budyń z ryżu z rodzynkami

Podawać z sosem kakaowym lub z bitą śmietaną.

Składniki:
  • ryż , 25 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • masło, 3 dag
  • jajka, 5 szt.
  • cukier, 14 dag
  • rodzynki, 4 dag
  • skórka pomarańczowa, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 1 dag
  • bułka tarta , 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować ze szklanką wody, solą i częścią masła. Ryż opłukać, wsypać do mleka, ugotować na półsypko i przestudźić. Z kaszy, tłuszczu, żółtek i cukru przygotować masę budyniów dodać rodzynki, drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i sztywną pianę; wymieszać i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy, ugotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650