|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Budyń z ryżu z groszkiemNiesamowite wykorzystanie ryżu Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby opłukać kilka razy w ciepłej wodzie, następnie włożyć do zimnej wody, dodać część cebuli i ugotować do miękkości. Ryż opłukać, włożyć do wrzącego wywaru z grzybów, ugotować nć półsypko. Groszek opłukać i ugotować w małej ilości wody. Część groszku zemleć w maszynce. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, zrumienić na jasnozłoty kolor. Żółtka rozmieszać ze śmietaną, dodać przestudzony ryż, cebulę, groszek i przyprawy; dokładnie wymieszać. Dla spulchnienia dodać ubitą pianę i lekko wymieszać. Wyłożyć masę do przygotowanej formy, przykryć i ugotować. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|