Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Budyń z ryżu z groszkiem

Niesamowite wykorzystanie ryżu

Składniki:
  • ryż , 20 dag
  • suszony grzyb, 10 dag
  • wywar, 2 szkl.
  • cebula, 10 dag
  • groch zielony, 15 dag
  • masło, 1 dag
  • jajka, 3 szt.
  • śmietana, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby opłukać kilka razy w ciepłej wodzie, następnie włożyć do zimnej wody, dodać część cebuli i ugotować do miękkości. Ryż opłukać, włożyć do wrzącego wywaru z grzybów, ugotować nć półsypko. Groszek opłukać i ugotować w małej ilości wody. Część groszku zemleć w maszynce. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, zrumienić na jasnozłoty kolor. Żółtka rozmieszać ze śmietaną, dodać przestudzony ryż, cebulę, groszek i przyprawy; dokładnie wymieszać. Dla spulchnienia dodać ubitą pianę i lekko wymieszać. Wyłożyć masę do przygotowanej formy, przykryć i ugotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650