Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Racuszki z płatków owsianych

Nowy smak racuszków

Składniki:
  • płatki owsiane, 30 dag
  • mleko, 1.5 szkl.
  • masło, 2 dag
  • mąka , 8 dag
  • jajka, 3 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • smalec, 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Płatki zalać ciepłym mlekiem, aby napęczniały. Po 30 min. ugo­tować i przygotować z nich masę, dodając mąkę i spulchniając ubitą pianą. Gotową masę nabierać łyżką, kłaść na rozgrzany tłuszcz, spłaszczać powierzchnię i smażyć z obu stron. Następnie racuszki wstawić na 10 min. — nie przykrywając — do piekar­nika. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650