Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Knedel z kaszy manny z twarogiem

Danie to podajemy najlepiej na gorąco

Składniki:
  • mleko, 4 szkl.
  • kasza manna , 30 dag
  • jajka, 3 szt.
  • ser twarogowy półtłusty , 50 dag
  • mąka , 10 dag
  • masło, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę zalać letnim mlekiem i pozostawić na ok. 30 min. Ser zemleć w maszynce. Masło utrzeć wbijając po jednym żółtku, dodać śmietanę, ser, namoczoną mannę; dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i lekko wymieszać. Formować kluski łyżką, wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować. Podawać na słodko z masłem i tartą bułką lub na słono — z so­sem pieczarkowym, pomidorowym lub grzybowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650