Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kostka z kaszy krakowskiej

Podawać do rosołu, zupy ogórkowej, pomidorowej lub jako do­datek do słodkiego mleka.

Składniki:
  • koperek, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 2 dag
  • kaszka krakowska, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w wodzie (4 szklanki) z dodatkiem tłuszczu i soli. Następnie dodać posiekaną nać pietruszki i starannie wymieszać. Półmisek zwilżyć wodą, wyłożyć gorącą kaszę, rozsmarować szerokim, zwilżonym wodą nożem, nadając kształt prostokąta gru­bości 1 cm; pozostawić do zastudzenia. Zimną kaszę pokrajać w kostkę o boku 1 cm. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650