|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaWarzywa korzeniowe umyć, obrać, zetrzeć na tarce o duży otworach lub pokrajać w cienkie paseczki, zalać wrzącą wodą albo wywarem z mięsa lub kości (6 szklanek) i gotować. Fasolę szparagową umyć, pokrajać w ukośne paski, dodać do jarzyn (fasolę suchą uprzednio umyć i namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie na 12 godz., po czym podgotować w tej samej wodzie, a następnie połączyć z gotującymi się jarzynami). Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, włożyć do zupy, razem gotować. Dodać umyte, obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki. Gdy warzywa i ziemniaki będą prawie miękkie, dodać do zupy umyte i pokrajane w ćwiartki pomidory lub koncentrat pomidorowy. Śmietanę rozmieszać z mąką, zagęścić zupę, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i kwasem burakowym, dodać posiekaną zieleninę. Do barszczu można dodać gotowane lub pieczone mięso, ugotowany boczek (wywar zużyć do barszczu), pokrajaną na kawałki kiełbasę lub jaja ugotowane na twardo, w ćwiartkach. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|