Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ogórkowa zupa ogórkowa 1.JPG
Zupa ogórkowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa ogórkowa

Nie ma sobie równych

Składniki:
  • cynaderka wieprzowa, 1 szt.
  • posiekany koper, 0.5 łyżecz.
  • śmietana, 12 dag
  • mąka , 3 dag
  • ogórek kwaszony, 2 szt.
  • ziemniak, 50 dag
  • włoszczyzna, 20 dag
  • kości wieprzowe, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Nastawić kości na wywar. Cynaderki umyć, przekrajać, sparzyć dodać do wywaru, razem gotować. Gdy cynaderki będą na wpółmiękkie, dodać przygotowaną włoszczyznę, ugotować ją do miękkości, po czym wywar przecedzić, włożyć umyte, obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki. Gdy będą prawie miękkie, zagęści zupę mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek. Cynaderki pokrajać w cienkie plasterki, ogórki umyć, obrać, pokrajać w drobną kostkę lub cienkie plasterki włożyć do zupy.Zupę ogórkową można również gotować na wywarze z samych warzyw lub kości i warzyw. Bardzo smaczna jest ugotowana na kościach i podróbkach kurzych, a także z rozklejoną kaszą perłową (pół szklanki). Wtedy dodaje się do zupy samą śmietanę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650