|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Ryba zapiekana z warzywamiPodawać z grzankami, frytkami lub ziemniakami z wody.
Składniki:
Sposób przygotowaniaRybę sprawić, opłukać, odfiletować, wyjąć ości, osolić. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w talarki, dodać troch wody, łyżkę tłuszczu i sól do smaku. Udusić na półmiękko. Przygotowane filety ułożyć na ogniotrwałym półmisku posmarowj nym tłuszczem i wysypanym tartą bułką, skropić tłuszczem i pokryć podduszonymi warzywami. Na wierzchu ułożyć pokrajan w talarki pomidory. Całość posypać tartym serem wstawić do średnio nagrzanego piekarnika; piec ok. 30 min. Gdy na powierzchni utworzy się rumiana skórka, potrawę wyjąć. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|