Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba zapiekana z warzywami Ryba zapiekana z warzywami.jpg
Ryba zapiekana z warzywami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Ryba zapiekana z warzywami

Podawać z grzankami, frytkami lub ziemniakami z wody.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ryba, 1 kg
  • włoszczyzna, 30 dag
  • cebula, 1 szt.
  • pomidor, 8 szt.
  • ser żółty, 2 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Rybę sprawić, opłukać, odfiletować, wyjąć ości, osolić. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w talarki, dodać troch wody, łyżkę tłuszczu i sól do smaku. Udusić na półmiękko. Przygotowane filety ułożyć na ogniotrwałym półmisku posmarowj nym tłuszczem i wysypanym tartą bułką, skropić tłuszczem i pokryć podduszonymi warzywami. Na wierzchu ułożyć pokrajan w talarki pomidory. Całość posypać tartym serem wstawić do średnio nagrzanego piekarnika; piec ok. 30 min. Gdy na powierzchni utworzy się rumiana skórka, potrawę wyjąć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650