Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Okoń po kaszubsku Okoń po kaszubsku.jpg
Okoń po kaszubsku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Okoń po kaszubsku

Cytryna dodaje delikatnego smaku

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • boczek wędzony, 15 dag
  • sok z cytryny, 0.5 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • okoń morski, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Okonia sprawić, umyć osaczyć z wody, natrzeć solą i pieprzem, skropić cytryną. Po ok. 2 godz. tuszkę ryby obłożyć plastrami boczku, umieścić na ruszcie i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. l godz. Podawać na gorąco z frytkami i zieloną sałatą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650