Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Karmazyn pieczony w pergaminie Karmazyn pieczony w pergaminie.jpg
Karmazyn pieczony w pergaminie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Karmazyn pieczony w pergaminie

Na gotowe filety dajemy odrobinę masła

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • karmazyn, 1 kg
  • masło, 4 dag
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Umyte i obrane z ości filety podzielić na porcje, sparzyć wrzącą wodą, a następnie skropić sokiem z cytryny, posolić i posypać pieprzem. Pergamin posmarować masłem i w każdy zawinąć po l—2 porcje przygotowanych filetów. Końce papieru podwinąć, ułożyć rybę na brytfannie i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 40 min. Upieczone filety odwinąć z papieru i zaraz podawać z kawałkiem surowego masła i krążkiem cytryny lub sosem koperkowym, a nawet z duszonymi, przetartymi i doprawionymi solą i cukrem pomidorami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650