Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Rosół z kury Rosół z kury.jpg
Rosół z kury
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Rosół z kury

Podawać z ryżem, kaszą krakowską, makaronem, kluskami fran­cuskimi.

Składniki:
  • kura, 1.5 kg
  • włoszczyzna, 30 dag
  • ziele angielskie ziarnka, 4 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kurę sprawić, opalić, dokładnie umyć, włożyć do gorącej wody, zagotować na silnym ogniu, zszumować (szumowin nie wyrzucać, gdyż zawierają wysokogatunkowe białko; należy je zu­żytkować do drugiego dania, sosu itp.), następnie zmniejszyć płomień i gotować l godz. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, włożyć do rosołu razem z przekrajaną na pół i zrumienioną na blasze cebulą. Dodać korzenie i dalej gotować ok. l godz. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z wywaru. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650