Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Halibut na sposób francuski

Podawać z ziemniakami z wody, z surówką z włoskiej kapusty z majonezem.

Składniki:
  • filet, 75 dag
  • bułka tarta , 5 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • ser żółty, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 4 dag
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Filety opłukać, najlepiej pod bieżącą wodą, osaczyć, podzielić na porcje, posolić. Porcje moczyć w mleku i obtaczać w tartej bułce, następnie smażyć na jasnozłoty kolor. Usmażone porcje ułożyć w płaskim rondlu, dodać masło, posypać tartym serem, nakryć pokrywką i wstawić do piekarnika na ok. 10 min.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650