Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos z wina białego

Można podawać na ciepło i zimno

Składniki:
  • białe wino, 1 szkl.
  • cukier, 10 dag
  • żółtka, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem, wlać wino, wstawić do naczynia z wrzą­cą wodą i ubijać na ogniu, aż do zgęstnienia i utworzenia się jednolitej piany. W tej formie podaje się sos na gorąco do gorących deserów. Sos z wina można również podać na zimno; wtedy po ubiciu należy go ostudzić w zimnej wodzie lub na lodzie ubijając jeszcze chwilę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650