Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Galaretki porcjowe z ryb ( Tymbaliki) Galaretki porcjowe z ryb ( Tymbaliki).jpg
Galaretki porcjowe z ryb ( Tymbaliki)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Galaretki porcjowe z ryb ( Tymbaliki)

Podawać z pie­czywem i ostrymi sosami.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • białka, 4 szt.
  • groszek zielony, 5 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • wywar z włoszczyzny, 4 szkl.
  • filet rybny, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Filety opłukać, podzielić na porcje (rybę sprawić, opłukać, filetować). Do wywaru włożyć porcje ryby i gotować ok. 20 min. Ugotowaną rybę wyjąć, obrać z ości; marchew z wywaru pokrająć w krążki, ugotowane jaja — w cząstki. Z wywaru przygotows galaretę. 10 małych filżanek opłukać zimną wodą i na dno każdej wlać po łyżce stygnącej galarety. Gdy skrzepnie, ułożyć obrane mięso ryby, cząstki jaja, krążki marchwi i zielony groszek. Dopełnić filiżanki resztą galarety; zastudzić.Przed podaniem owijać filiżanki umoczoną w gorącej wodzie śćiereczką, brzegi galarety okroić nożem i wyrzucać ją na płaski półmisek. Przybrać gałązkami zielonej pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650