Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Fasolka szparagowa pasteryzowana fasolka szparagowa pasteryzowana.jpg
Fasolka szparagowa pasteryzowana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Fasolka szparagowa pasteryzowana

Dodatek kwasku cytrynowego bardzo niezna­cznie zmienia smak fasolki, a jednocześnie wpływa na trwalsze zakonserwowanie przetworu.

Składniki:
  • fasola szparagowa, 1 kg
  • woda, 2 szkl.
  • sól, 2 dag
  • cukier, 1 dag
  • kwasek cytrynowy, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową oczyścić z włókien, wypłukać. Wkładać por­cjami po ok. 50 dkg do wrzącej wody, gotować przez 2 min., odcedzić, ułożyć w słojach. Przygotować zalewę. Gorącą zalewą zalać fasolkę i pasteryzować przez 90 min. Następnego dnia pasteryzować ponownie przez 30 min. Do przyrządzenia zalewy nie używa się tej wody, w której była gotowana fasolka. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650