Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:







Zapisz jako PDF

Kompot z czereśni ( wiśni) pasteryzowanych galaretka agrestowa (wiśniowa) 2.jpg
Kompot z czereśni ( wiśni) pasteryzowanych
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kompot z czereśni ( wiśni) pasteryzowanych

Z owoców usuwamy pestki

Składniki:
  • cukier, 15 dag
  • woda, 5 szkl.
  • czereśnia, 4 kg
  •  
Sposób przygotowania

Czereśnie lub wiśnie oczyścić z ogonków, wypłukać, usunąć pe­stki (agrafką lub szpilką fryzjerską, albo płasko ściętym patycz­kiem o szerokości ok. 5 mm), napełnić słoje, dodać gorącą zalewę. Do kompotu z czereśni można włożyć szczyptę kwasku cytryno­wego. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą. Pasteryzować na małym ogniu 20—25 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5185
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650