Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Pomidory z sosem musztardowym i jajami

Dodajemy musztardę najlepiej stołową

Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • jajka, 4 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • musztarda, 3 dag
  • śmietana, 15 dag
  • pomidor, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory opłukać, ostrym nożem pokrajać w dość grube krążki, ułożyć rzędami na prostokątnym, szkla­nym półmisku, nie mieszając kolejności krążków, opró­szyć solą. Sporządzić sos: do śmietany dodać musztardę, sól i cukier; cebulę drobno pokrajać. Pomidory polać sosem, posypać cebulą i pieprzem. Boki półmiska przybrać liśćmi sałaty przekrajanymiwzdłuż. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650