Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Cielęcina w majonezie

Mięso obłożyć sosem, przybrać pokrajanymi warzywami i zieloną sałatą.

Składniki:
  • sałata, 0.2 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • sos majonezowy, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cielęcina , 1.5 kg
  • pomidor, 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • woda, 1 l
  • kości, 30 dag
  • włoszczyzna, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa i kości opłukać, oczyścić, dodać soli i ugotować wywar w wańience do ryb. Mięso opłukać, oddzielić od kości (kości włożyć do wywaru). Mięso rozbić tłuczkiem na cienki płat, posolić, natrzeć czosnkiem. Płat mięsa zwinąć w roladę, zawinąć w serwetkę,, osznurować co 3 cm, zawinąć sznurkiem oba końce serwetki, iMięso włożyć na wrzący wywar z warzyw i kości, gotować powoli 1% godziny, pozostawić w wywarze aż do ostygnięcia, wyjąć, wycisnąć z wy­waru, wyjąć z serwetki. Zimne mięso pokrajać w kawałki półcentymetrowej grubości, ułożyć na półmisku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650