|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Cielęcina w majonezieMięso obłożyć sosem, przybrać pokrajanymi warzywami i zieloną sałatą. Składniki:
Sposób przygotowaniaWarzywa i kości opłukać, oczyścić, dodać soli i ugotować wywar w wańience do ryb. Mięso opłukać, oddzielić od kości (kości włożyć do wywaru). Mięso rozbić tłuczkiem na cienki płat, posolić, natrzeć czosnkiem. Płat mięsa zwinąć w roladę, zawinąć w serwetkę,, osznurować co 3 cm, zawinąć sznurkiem oba końce serwetki, iMięso włożyć na wrzący wywar z warzyw i kości, gotować powoli 1% godziny, pozostawić w wywarze aż do ostygnięcia, wyjąć, wycisnąć z wywaru, wyjąć z serwetki. Zimne mięso pokrajać w kawałki półcentymetrowej grubości, ułożyć na półmisku. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|